Ikke si dette til en gravid kvinne

Ja så er vi gravide, hormonelle og følsomme. Ja så er vi ekstra sure, grinete, krevende og trøtte. Takk deg selv, man er to om situasjonen. Selv om mannen ikke går gravid, er man gravid sammen. Det er viktig å ta utfordringen som et par. Er dama ekstra trøtt og sliten, gjør noe fint for henne. Er hun sulten en time etter middag, kom deg opp av sofaen og server henne noe godt å tygge på. Vis omsorg og kjærlighet, vis at du bryr deg, at du tar graviditeten og «symptomene» på alvor. Aldri be dama slutte spise bare for at hun nettopp har spist. Aldri be henne slutte være så sur når kroppen faktisk er full av hormoner man ikke har kontroll over. Hun skylder ikke på graviditeten, hun er gravid. Ja, magen vokser, det unnskylder deg ikke i å kalle henne svær, tykk eller enorm. Det kommer et liv etter graviditeten, ikke gi henne unødvendig angst. Sikker på at du er gravid ? Dummeste du kan si. En feil kommentar og du er game over!

Ja det går mye dopapir i hus, man har en krabat som presser på blæra, man må tisse oftere. Elsker på besøk, seriøst ? Get your act together and play by the rules. Dama har alltid rett. Plei henne med det hun skulle trenge og litt til. Dårlige spøker er kanskje morsomt for deg, ikke for henne. Tenk på hormonene. Gråter hun ? Trøst henne da vel, ikke spill sur tilbake og skyld på alt annet enn hormonene. Er det tungt for henne å reise seg opp av sofaen, sette seg i bilen eller bøye seg ned på gulvet ? Ikke le, hjelp heller til! En gravid kropp er ikke til å spøke med. Det er tyngre enn det ser ut som. Skaff deg flere kilo ekstra på magen, få deg en stor kul som hindrer deg i å sove godt, som hindrer deg i å sitte på skikkelig vis, som hindrer deg i klesveien, som gjør tørking etter dusjen vanskelig, som gjør barbering umulig. Få deg den magen med alle plagene som hører med – da kan vi snakke sammen!

Dont say this to a pregnant woman;

bn

 

Jess da, her snakker jeg av erfaring. Selvsagt Thomas som kommer med de fineste kommentarene. Er jeg ikke heldig ? Bah, den frustrasjonen. Verste er at han gjør det bare for han vet hvor irritert og sint jeg blir. Noen ganger kan hormonene skremme han, andre ganger gir han seg blanke F. Skulle SÅ ønske han og andre mannfolk kunne fått prøvd å gått gravide. Kunne fått sett hvordan det er, hvordan det føles. De tror alt bare er idyll og vakkert. De tror vi slipper unna det tunge ved å være sykemeldte og ikke kunne dra på jobb. Ja så kan vi sove lengre på dagen, men hva gjør vel det når man ikke kan sove på natten ? Luksus er det så absolutt ikke. Les dette Thomas og lær! :-)

Håper dere forsto litt ironi, samtidig er det så mye sant i dette. Er ikke alle som tenker over hva de sier før de sier det. Ikke alle som tenker over den gravide som faktisk kan ta seg nær av kommentarer man ikke trodde kunne sette sine spor. Kom gjerne med flere innspill om du har noen kommentarer som gjorde deg ekstra irritert. I want to know!

 

Gjør en hormonell, gravid kvinne ekstra glad ved å bli følger på Facebook HER.

Skulle trekke to vinnere av konkurransen i går, men pga tiden som løpte fra meg, ble det plutselig så innmari seint. Utsetter derfor trekkingen til i kveld, så du kan enda prøve vinnersjangsen HER.

3 comments on “Ikke si dette til en gravid kvinne

  1. frugravningen on said:

    Haha.. Kjenner meg godt igjen ja.. Mannfolka er flike til å trykke litt ekstra på noen knapper innimellom..

  2. BLOGGEMAMMA on said:

    Haha, har heldigvis ikke fått høre noen av dem. Husker ikke noe av det noen sa til meg som gravid (kanskje flaks for min samboers del) hehe:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

HTML tags are not allowed.

Velkommen

Velkommen

Hei og velkommen til min lille verden. Mitt navn er Malene Fossum og jeg kom til verden ved Sandnessjøen sykehus den 15. September 1989. 29.Mars 2011, ble jeg mamma til en liten prins ved navnet, Milio Andreas og den 1. Februar 2014, kom lillebror Neo Lexander til verden. Bor sammen med barnefaren, Thomas Lisø. Sammen har vi kjøpt hus som er under oppussing. Veien er lang, men vi koser oss med prosjektene som venter.

Her på bloggen får dere ta del i vår hverdag. Kommer også til å legge ut oppskrifter og interiørbilder da jeg både elsker å bake/lage mat og holde på med interiør :-) Håper dere liker og vil følge videre.

Kontakt

malene_fossum@hotmail.com
Bloggen skrives av © ¤Malene Fossum¤ og er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Stjeling vil bli anmeldt.

Min nettbutikk

Min nettbutikk

Sponsorer:

Sponsorer:

Blogger jeg leser: